Image

Näin rakennat altaan haluamasi näköiseksi ja muotoiseksi

Rakenna näyttävä luonnollisen muotoinen allas seuraamalla alla olevia ohjeita vaihe vaiheelta.

Muista aina käyttää riittävän vahvaa allaskalvoa. Suurissa altaissa suositellaan käyttämään allaskumia. Pienille ja keskisuurille altaille riittää PVC-allasmuovi.

Näin lasket kätevästi kuinka paljon tarvitset allaskalvoa
Laita naru allaskuoppaan niin, että se seuraa tarkalleen kuopan muotoja pituussuunnassa. Merkitse tämän jälkeen kynällä naruun kuopan reunojen kohdat. Mittaa narusta merkitsemäsi pituus ja lisää saamiisi mittoihin 1 metri reunavaroiksi. Laske tämän jälkeen myös altaan leveys samalla tavalla. Tämän jälkeen sinulla on tiedossa kuinka paljon tarvitset altaaseesi allaskalvoa.

Image
HUOM! Biologisen toiminnan ja turvallisuuden takia altaassa tulisi aina olla myös tasoja. Rannassa olevan tasaisen vyöhykkeen tarkoitus on auttaa myös lapsia tai siilejä pääsemään pois vedestä.

Image
Image
Merkitse altaan ulkoreunat narun, vesiletkun tai keppien avulla. Samalla tavalla voit merkitä myös eri vyöhykkeet, sillä ne helpottavat hahmottamaan paremmin kokonaisuutta. Tällä tavalla näet helposti kaipaako alkuperäinen suunnitelma muutoksia.
Image
Image

Merkitse lopullinen muoto kohtisuorilla lapion jäljillä ja kaiva sen jälkeen allaskuoppa portaittain syveneväksi.

Ota kuoppaa kaivaessasi huomioon, että tasot päällystetään myöhemmin hiekalla tai allassubstraatilla, mikä hieman madaltaa lopullisen altaan syvyyttä. Tässä vaiheessa kannattaa myös miettiä jo altaan kasvistoa ja niiden sijoittelua.

HUOM! On todella tärkeää, että altaan reuna-alue on täysin vaakasuorassa. Käytä siis aina altaan teon yhteydessä vatupassia!

Image
Image

Poista seuraavaksi kaikki terävät kivet ja juurakot, jotka voivat vahingoittaa allaskalvoa.

Peitä tämän jälkeen pohja hienolla hiekalla. Lisäksi suosittelemme käyttämään suojakangasta, joka on valmistettu erittäin lujasta, maatumattomasta materiaalista.

Image
Image

Levitä allaskalvo koko altaan alueelle niin, että se ulottuu 50 cm reunojen yli.

Image
Image

Täytä sen jälkeen allaskuopasta noin ¼ vedellä ja anna kalvon asettua muutaman tunnin ajan paikoilleen.

Image
Image

Ennen varsinaista täyttöä istuta altaaseen halutut kasvit. Kasvikorien käyttö on suositeltavaa, koska se helpottaa kasvien vaihtamista jälkeenpäin.

Image
Image

Täytä allas vedellä, laita pumppu päälle ja viimeistele ympäristö.