Allaspumppu

Allaspumppu on puutarhan sydän, joka pitää veden liikkeessä. Pysyäkseen hyvänä, veden tulee olla liikkeessä kuten luonnossakin. Tämän takia allaspumppu on ensimmäinen askel veden kunnossa pysymiseen. Kauniit katseenvangitsijat kuten purot, putoukset ja suihkuttavat patsaat antavat myös osaltaan vedelle lisähapetusta.

Allaspumput on tehty jatkuvaan käyttöön ja niiden sähkönkulutus on erittäin alhainen.

Ennen allaspumpun hankkimista kannattaa miettiä mitä kaikkia elementtejä altaaseen haluaa. Pumppuja on rakenteeltaan ja suorituskyvyltään erilaisia ja niiden avulla saadaan vesi esimerkiksi patsaaseen tai vaikka puroon. Saman pumpun vesi on mahdollista jakaa useampaan elementtiin. Jokainen elementti myös kasvattaa pumpun tehovaatimusta.

Isommissa allaskokonaisuuksissa kannattaa suodattimissa ja puroissa käyttää erityisesti niitä varten suunniteltuja pumppuja. Suodatin- ja puropumput ovat teholtaan ja tuotoltaan suuria, jolloin ne pystyvät siirtämään suurempiakin vesimääriä helposti.

Allaspumpun valitseminen
Valitse pumppu jonka suihkukorkeus on enintään puolet altaan halkaisijasta, näin pumppu ei tyhjennä allasta.

Jos tahdot pumpun suihkuttavan vettä ja nostavan sitä patsaaseen tarvitset tehokkaamman pumpun, jossa on liitäntä suihkulle ja patsaalle.

Suodatinpumppu kannattaa olla tehokas ja siihen tarkoitukseen valmistettu. Suodattimessa lukee aina pumpun vaadittu teho mikäli pumppu ei sisälly pakettiin.

Allaspumpun asentaminen
Allaspumppu tulee sijoittaa tukevan jalustan päälle niin, ettei se olisi aivan altaan pohjassa kiinni. Mikäli pumpun asentaa pohjaan se alkaa pyörittämään altaan pohjalle painunutta likaa.

Allaspumpun veden virtausta voi säädellä suihkuputkessa olevan säätimen avulla.

Eli-indoor 350i

Eli-Indoor® on kompakti ja tehokas pumppu, joka on tarkoitettu erityisesti sisätilojen koristeellisiin suihkulähteisiin, patsaisiin ja pieniin lähdekiviin.

Näytä tuotetiedot »

Elimax 1500

Elimax 1500 on laadukas Ubbinkin tukeva suihkulähdepumppu. Mukana suihku, kupla- ja kuohusuutin, lisäksi pumpusta löytyy säädin suihkorkeudelle. Takuu 5 vuotta. Elimax 1500 pumppu sopii tuottonsa vuoksi erinomaisesti altaille halkaisijaltaan 80 cm ja yli.

Näytä tuotetiedot »

Elimax 6000

Elimax 6000 pumppu sopii tuottonsa vuoksi erinomaisesti isompiin altaisiin, sillä sen suihku on jo näyttävän kokoinen.Puro tarvitsee 100 l/h tunnissa vettä / 1cm puron leveyttä puron lähtökorkeuteen, ks. tuottokäyrä (kuva) Myös suurimmassa osassa suihkulähdepatsaita suositus on noin 600 l/h, joten tämän pumpun voi jakaa pumpulle tai suodattimelle ja vesisuihkulle.

Näytä tuotetiedot »

Elimax 9000

Elimax 9000 on yksi tehokkaimmista suihkulähdepumpuista markkinoilla. Laadukas ja kestävä Ubbinkin Elimax pumppu, josta löytyy tehoa ja tuottoa. Mukana suihku, kupla- ja kuohusuutin, lisäksi pumpusta löytyy säädin suihkorkeudelle, sekä letkuliittimet.  Elimax 9000 pumppu sopii tuottonsa vuoksi erinomaisesti isompiin altaisiin, sillä sen suihku on näyttävän kokoinen.

Näytä tuotetiedot »

HSP 1000

HSP 1000  on suihkulähdepumppu, joka sopii pieniin vesiaiheisiin ja altaisiin, joiden halkaisija on 15cm. Mukana suihku, kartio- ja kuplasuutin, lisäksi pumpusta löytyy säädin suihkorkeudelle. Takuu 5 vuotta.

Näytä tuotetiedot »

HSP 1600

HSP 1600  on suihkulähdepumppu, joka sopii pieniin vesiaiheisiin ja altaisiin, joiden halkaisija on 20cm. Mukana suihku, kartio- ja kuplasuutin, lisäksi pumpusta löytyy säädin suihkorkeudelle. Takuu 5 vuotta.

Näytä tuotetiedot »

HSP 3000

HSP 3000  on suihkulähdepumppu, joka sopii pieniin vesiaiheisiin ja altaisiin, joiden halkaisija on min 60cm. Mukana suihku, kartio- ja kuplasuutin, lisäksi pumpusta löytyy säädin suihkorkeudelle. Takuu 5 vuotta.

Näytä tuotetiedot »

HSP 600

HSP 600  on pieni pumppu, joka sopii pieniin vesiaiheisiin ja altaisiin, joiden halkaisija on alle 40 cm. Mukana suihku- ja kuplasuutin. Takuu 2 vuotta.

Näytä tuotetiedot »

PowerClear 5000 (5W UVC+PM 1200)

Pumppu ja suodatin+UV samassa! PowerClear® on ihanteellinen ratkaisu pienen altaan suodatukseen, kun ei tarvitse asentaa suodatinta lainkaan altaan viereen. 3 in 1 suodatus, sillä suihkulähdepumpussa on myös UVC-laite.

Näytä tuotetiedot »